JEGYVÁSÁRLÁS

A Fesztivál Akadémia Budapest és a Cziffra Fesztivál alapító művészeti vezetőinek első közös lemeze.

Hazánk két Kossuth-díjas művésze, Kelemen Barnabás és Balázs János Brahms koncertje a budapesti Cziffra Fesztivál után a pécsi közönséghez is eljut.

Brahms összes hegedű-zongorára írott szonátája, valamint a magyar táncok és a Scherzo a pécsi Kodály Központban 2023. április 28-án lesz hallható és látható a pécsi közönség számára. A koncert egyben élő lemezfelvétel is, mely bakelit lemez formájában a Hunnia Records gondozásában jelenik majd meg.

Magyarország két nagy zenei fesztiváljának – a Fesztivál Akadémia Budapest és a Cziffra Fesztivál – alapító művészeti vezetőinek ez lesz az első közös lemeze, melyről így nyilatkoznak:

“Brahms rajongva imádta a cigányzenét, Magyarországi utazásai mellett gyakran titokban is járt hazánkban. Volt egy rejtett lakása Budapesten.  A magyar cigányzene temperamentumát, ízvilágát, tüzét belekomponálta a műveibe. Mikor együtt zenélünk érezzük ezt az ősi kapcsot a játékunkban. Abban bízunk, hogy ez átjön és olyan lemezfelvétel készül majd, amit Brahms is szeretett volna hallgatni.” – Kelemen Barnabás, Balázs János